Naslovna stranica Sri, 17.1.2018.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Vijesti iz kulture Arhiva članaka
 
Zagrebački vikend galerija
[ 20.10.2017. ]

Zagrebački vikend galerija će od 20. do 22. listopada okupiti petnaestak zagrebačkih galerija, koje će posebnim programima okupiti ljubitelje umjetnosti, kolekcionare, umjetnike, kustose i galeriste. Riječ je o zajedničkoj manifestaciji galerija, organizacija, ustanova, ateljea i umjetnika, nastala sa željom da se publici  olakša pristup umjetnicima, izložbama, i umjetničkim radovima.

Raznovrsnim programima želi se napraviti dostupnijima izložene umjetničke radove i izložbene prostore, a publika će imati prilike i upoznati umjetnike i kustose koji će govoriti o izloženim radovima i načinu organiziranja izložbe.

Tijekom tri dana galerije će ponuditi niz otvorenja novih izložbi domaćih i međunarodnih umjetnika, programa uživo, vodstava kroz izložbe, nove i stare publikacije, počastiti svoje goste, razgovarati sa svima zainteresiranima, i pokazati Zagrebu i njegovim gostima svoje prostore i profesionalni rad, najavljeno je iz Instituta za suvremenu umjetnost.

Institut za suvremenu umjetnost u petak otvara izložbu 'I to će proći' Amele Frankl, koja govori o njezinom interesu za zbivanja iz prošlosti što se odnose na osobne, obiteljske i ožiljke cjelokupne društvene zajednice s kojima i danas živimo.

Na otvorenju izložbe, kojoj je kustosica Ružica Šimunović, Amela Frankl će u galeriji Instituta za suvremenu umjetnost uživo izvesti novi rad, temeljen na muzejskom artefaktu iz Spomen područja Jasenovac.

Galerija Academia Moderna donosi izložbu skulptura Stevana Luketića, a Galerija AŽ - Atelieri Žitnjak osječkog umjetnika Domagoja Sušca 'Objekti'.

U Galeriji Matice Hrvatske u petak se otvara izložba Antonia Grgića, s kojim će se posjetitelji moći upoznati u subotu, dok Galerija Miroslav Kraljević za subotu priprema otvorenje skupne izložbe Sad Girls Kolektiva 'Sol Last Year', na kojoj izlažu Nina Bačun, Iva Markovac, Martina Granić, Marina Jukić, Dora Đurkesac, Iva Korenčić.

Prostor Studentskog centra priprema živahan program - u Galeriji SC će se moći razgledati izložbe 'DZZ - Debela i zla zmija' Luke Kedže i 'Pleti-pleši' Ane Vinković, a u susjednom, Francuskom paviljonu izložba street-art umjetnice OKO pod nazivom 'Exquisite Growth'. U subotu će OKO i kustosica Marta Kiš provesti posjetitelje izložbom.

U okviru manifestacije Velesajam kulture u predvorju Kina SC postavljena je izložba 'Kino 041 - pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana'.

Program donosi i tribinu o prenamjeni zagrebačkih kinodvorana s arhitektonskog i urbanističkog gledišta, te projekcije filmova posvećenih tematici nestanka starih kinodvorana.

U Galeriji Spot održava se izložba 'Publika', diplomski rad Daria Belića, a u Galeriji VN 'Za ljude koji prolaze' Ane Kovačić, u kojoj je umjetnica ostvarila dijalog s okolnim ulicama, dok Oris - Kuća arhitekture donosi izložbu 'Krajolici ideja: skice RCR arhitekata'.

Za vrijeme Zagrebačkog vikenda galerija Galerija Greta će zatvoriti izložbu slika Nikole Vrljića 'Uzmi sve što ti život pruža' te organizirati FIJUK ZG#2 - sajam malih izdavača u organizaciji Mreža Antifašistikinja Zagreba.

HDD Galerija i Hrvatsko dizajnersko društvo su organizirali izložbu 'Politika emocija - dizajn indie videoigara' u okviru koje posjetitelji mogu i isprobati neke od predstavljenih igrica.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika priprema za vikend galerija maraton stručnih vodstava kroz izložbe 4. bijenala slikarstva i gostujuće izložba Extended Painting Prag.
Na nekoliko lokacija održava se i 52. Zagrebački salon primijenjenih umjetnosti i dizajna na temu '(Ne)primjenjiovst primijenjene umjetnosti' ULUPUH-a, u Muzeju Mimara, u Galeriji ULUPUH, Muzeju za umjetnost i obrt i Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi  - Škola primijenjene umjetnosti i dizajna.

Bit će tu i prigodna događanja - ZS Laboratorij u Frankopanskoj 22 za petak priređuje revije i modni performans u okviru 52. zagrebačkog salona primijenjenih umjetnosti i dizajna. Svoje će radove predstaviti Chaims, Igor Galaš i Mario Trešćec, Jadranka Hlupić Dujmišić i Petra Krpan, Studio I-GLE, Renata Svetić, Milena Rogulj.(Hina)

 
[ 17.1.2018. ] Počinje 15. međunarodni udaraljkaški tjedan
[ 16.1.2018. ] U Klovićevim dvorima 130 Bukovčevih djela
[ 15.1.2018. ] 'Žene u glazbi' u Našicama, Zagrebu i Dubrovniku
[ 12.1.2018. ] Izložba 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje'
[ 11.1.2018. ] 'Katedrala' književni klasik J. K. Huysmansa
[ 10.1.2018. ] Program 'Hrvatska u doba kneza Branimira'
[ 9.1.2018. ] Objavljen katalog Zbirke fotografske dokumentacije
[ 8.1.2018. ] Obnovljena oltarna pala u Dubrovniku
[ 3.1.2018. ] Zimska škola hrvatskog folklora u Koprivnici
[ 2.1.2018. ] Bečki Novogodišnji koncert
[ 29.12.2017. ] Predstavljena knjiga 'Tin Ujević - pisma'
[ 29.12.2017. ] Zagrebačka filharmonija 1. siječnja u Salzburgu
[ 22.12.2017. ] 'Bogorodica s djetetom' Andrije Medulića u MUO
[ 22.12.2017. ] Božićni koncert u splitskom HNK
[ 21.12.2017. ] Tvrđava sv. Nikole na Popisu svjetske baštine
[ 20.12.2017. ] Knjiga 'Četiri europska grada' Viktora Žmegača
[ 19.12.2017. ] Knjiga Viktora Žmegača 'Četiri europska grada'
[ 18.12.2017. ] Nagrada za životno djelo ULUPUH-a
[ 15.12.2017. ] Bogat program uz 120. godina Umjetničkog paviljona
[ 12.12.2017. ] Nedostupna baština Hrvatskoga povijesnog muzeja
 
 
Sveti Antun, opat
Ovaj svetac, koji je postao patrijarh monaštva, umro je u 105. godini života.
Detaljan pregled članka
 
MIRNI KUTIĆ
Iz pera vjeroučiteljice Natalije Lidije Kivač.
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete