Naslovna stranica Pon, 21.8.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Vijesti iz kulture Arhiva članaka
 
'Kratki izlet' Igora Bezinovića pobjednik Pule
[ 22.7.2017. ]

Velika Zlatna Arena za najbolji film 64. Pulskoga filmskog festivala pripala je filmu 'Kratki izlet' redatelja Igora Bezinovića dok je publika najboljim ocijenila 'ZG80' redatelja Igora Šeregija. Pobjedničkom filmu 'Kratki izlet', nastalom prema romanu Antuna Šoljana, pripala je i Zlatna Arena za oblikovanje zvuka koja je pripala Martinu Semenčiću. Najviše Zlatnih Arena, po četiri, osvojili su filmovi 'Ne gledaj mi u pijat' redateljice Hane Jušić te 'Ustav Republike Hrvatske' redatelja Rajka Grlića.

Filmu 'Ne gledaj mi u pijat' pripale su Zlatne Arene za režiju koja je dodijeljena Hani Jušić, za najbolju glavnu žensku ulogu koja je pripala Miji Petričević za ulogu Marijane, za najbolju sporednu žensku ulogu koja je dodijeljena Arijani Čulina za ulogu Vere te za kostimografiju koja je pripala Katarini Pilić.

Filmu 'Ustav Republike Hrvatske' pripale su Zlatne Arene za scenarij koja je dodijeljena Rajku Grliću i Anti Tomiću, za najbolju glavnu mušku ulogu koja je dodijeljena Nebojši Glogovcu za ulogu Vjeke Kralja, za najbolju sporednu mušku ulogu Dejanu Aćimoviću za ulogu Ante Samardžića te za kameru koja je pripala Branku Linti. Dvije Zlatne Arene dobio je film 'Goran' redatelja Nevija Marasovića i to za glazbu koja je dodijeljena Alenu i Nenadu Sinkauzu te za scenografiju Petri Poslek i Ivi Rodić.

Zlatna Arena za montažu pripala je Hrvoju Mršiću za film 'Agape' redatelja Branka Schmidta, za specijalne efekte u filmu dodijeljena je Branku Rapalustu za film 'Mrtve ribe' redatelja Kristijana Milića, za vizualne efekte u filmu pripala je Pragma videu i Visual effects Houseu za film 'Anka' redatelja Deajana Aćimovića dok je Zlatna Arena za masku pripala Bianki Žugelj i Tatjani Tomišić za film 'ZG80' redatelja Igora Šeregija.

Nagrada 'Breza' za najboljeg debitanta pripala je Čejen Černić za film 'Uzbuna na zelenom vrhu' čija je ona redateljica dok je nagrada Hrvatskog društva filmskih kritičara 'Oktavijan' pripala filmu 'Ne gledaj mi u pijat' Hane Jušić.

U kategoriji Hrvatskog programa - manjinske hrvatske koprodukcije, Zlatna Arena za najbolji film pripala je filmu 'Siera Nevada' redatelja Cristia Puiua, za režiju je dodijeljena Milošu Radoviću za film 'Dnevnik mašinovođe' a za glumačko ostvarenje Zlatna Arena pripala je Salomi Demuria za ulogu Ire u filmu 'Kuća drugih' redatelja Rusudana Glurijdzea.

Zlatna Arena za najbolji dugometražni film u Međunarodnom programu osvojio je film 'Čovjek zvan Ove' redatelja Hannesa Holma, dok je za najbolji kratkometražni film pripala filmu 'Žirafa' redateljice Janne Schmidt.

Po ocjeni Ocjenjivačkog suda Fedeora priznanje za najbolji hrvatski dugometražni film dodijeljeno je filmu 'Ustav Republike Hrvatske' Rajka Grlića dok je za najbolju manjinsku koprodukciju pripalo filmu 'Kuća drugih' Rusudana Glurjidze. Priznanje za najbolji film iz Međunarodnog programa Europolis-Meridijani pripalo je filmu 'Sakupljač' Alekseja Krasovskog.

Inače, na ovogodišnjem, do sada najbogatijem izdanju Pulskog filmskog festivala prikazano je ukupno 170 filmova, od čega 88 premijera, kroz 15 različitih filmskih programa. Filmove su ove godine vrednovala četiri različita ocjenjivačka suda i to Mladi filmofili, Fedeora, ocjenjivački sud Međunarodnog programa i ocjenjivački sud Hrvatskog programa.

Svečana dodjela nagrada održat će se u subotu navečer u pulskoj Areni. (Hina)

 
[ 21.8.2017. ] Počinje 11. Vukovar film festival
[ 19.8.2017. ] ''Storije o neponovljivima''
[ 14.8.2017. ] DLJI: 'Marin Držić – Viktorija od neprijatelja'
[ 12.8.2017. ] Splitski festival
[ 9.8.2017. ] "Strategije fotografa" Stanka Hercega u Dubrovniku
[ 7.8.2017. ] 'Ispod skala' - nova knjiga Tomislava Šovagovića
[ 5.8.2017. ] 302. Sinjska Alka
[ 2.8.2017. ] Arhitekti o hotelu Pelegrin u Kuparima
[ 31.7.2017. ] DLJI:'Gospoda Glambajevi' premijerno 6. kolovoza
[ 28.7.2017. ] 'Dječje igračke iz hrvatske baštine'
[ 27.7.2017. ] Ministarstvo kulture podupire 62 programa
[ 26.7.2017. ] Nove potpore za nakladnike i knjižare
[ 25.7.2017. ] Opera 'Orlano' na Dubrovačkim ljetnim igrama
[ 24.7.2017. ] Ivan Meštrović: Jadranska epopeja
[ 22.7.2017. ] 'Kratki izlet' Igora Bezinovića pobjednik Pule
[ 21.7.2017. ] Kuzma Kovačić dobio uglednu rimsku nagradu
[ 19.7.2017. ] Počela Međunarodna smotra folklora u Zagrebu
[ 18.7.2017. ] Zagrebački muzej Mimara slavi 30. rođendan
[ 15.7.2017. ] preminuo Vojo Radoičić
[ 14.7.2017. ] Seviljski brijač otvara 63. Splitsko ljeto
 
 
Sveti Pio X., papa
Zalagao se za obnovu Crkve i oživljavanje njezinih unutarnjih izvora. Dopustio je svakodnevnu pričest, a našeg Marka Križevčanina proglasio je blaženim.
Detaljan pregled članka
 
Više skromnosti
Autor: fra Ljudevit Maračić
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete