Naslovna stranica Čet, 19.4.2018.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Sacro ritam 1000
u četvrtak 19. travnja 1000-to izdanje emisije sacro ritam. Detalji uskoro!
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Vijesti iz kulture Arhiva članaka
 
Počinje 10. festival fotografije Rovinj Photodays
[ 5.5.2017. ]

Završni dani jubilarnog, desetog izdanja jednog od najvećih regionalnih festivala fotografije - Rovinj Photodays, održavaju se danas i sutra u tom istarskom gradu. Bit će otvoreno nekoliko izložbi, održat će se niz radionica, prezentacija, pregleda portfolia, susreta fotografa i ljubitelja fotografije.

Festivalske aktivnosti Photodaysa traju tijekom cijele godine, a uključuju organizaciju godišnjeg natječaja, putujuće izložbe u suradnji s kulturnim institucijama i galerijama te organizaciju tradicionalne svibanjske završnice festivala u Rovinju.

Na natječaj se, s više od 8,5 tisuća fotografija, prijavilo šestotinjak autora iz 27 zemalja, dok je za odabir finalista, pobjednika svake kategorija i dobitnika Grand Prixa ove godine zadužen glavni selektor Willie Osterman, profesor i voditelj odjela Fine Art Photography na Rochester Institute of Technology u New Yorku.

Tradicionalna velika međunarodna izložba finalista predstavit će u Zavičajnom muzeju grada Rovinja i s više od sto izložaka dvadeset nominiranih fotografa u sedam natjecateljskih kategorija - arhitektura, dokumentarna fotografija, portret, priroda, akt, moda i umjetnički koncept.

Samostalnu izložbu 'The Balkan Nights' u Crkvi Sv. Tome imat će slovenski fotoreporter Matic Zormana, prošlogodišnji dobitnik Grand Prix nagrade Photodays, Autor fotografijama donosi priču o umoru, neizvjesnosti i nadi izbjeglica i migranata na njihovu putu u 'zemlju snova' preko Balkana.

Izložba 'Srca Istre', u Centru vizualnih umjetnosti Batana, zajednički je projekt četvorice autora, Janka Belaja, Zorana Osrečaka, Siniše Hančića i Vlade Perića, koji su objedinili subjektivne doživljaje Terra Magicae, što im je svakom na svoj način ponudila posve nove vizure svojih krajolika, kulturne baštine i lica svojih stanovnika.

Multimedijalni centar ugostit će izložbu 'Ništa se ne miče' Galerije Photon iz Ljubljane, koja fotografskim materijalom donosi priču o povijesti punk benda Pankrti, u povodu njihove 40. obljetnice.

Diljem Jadrana se očekuje više od milijun posjetitelja izložbe 'Igre'.

Za izlaganje na otvorenom priredit će se izložba 'Igre', iz ciklusa 'Prijatelji mora', koja na 60 velikih formata predstavlja niz fotografskih zapisa nastalih u ambijentu igara uz more ili navali adrenalina koju one uzrokuju.

'Kadrovi poput Air Force utrke aviona, dvoboj jedrenja, milenijskih skokova u more, plivačkih maratona, ronjenja te ostalih kulturnih i sportskih aktivnosti, odvode nas u neke nove vizure hrvatskoga Jadrana - jedne od najljepših obala na svijetu', ističe se u najavi.

Tijekom ljeta ta izložba obilazi trgove i rive hrvatskoga Jadrana, a očekuje se da će ju ovaj put na 12 destinacija pogledati više od milijun posjetitelja.

Photodays & GloriaGLAM organiziraju izložbu 'Fashion & Photodays', koja predstavlja radove svjetskih majstora modne fotografije koji su u proteklih deset godina u Rovinju pronašli prirodnu kulisu za svoje editorijale i modna snimanja.

S fotografijama dimenzija 3x2 metra ekskluzivni medijski partneri festivala, Novi list i Glas Istre, predstavit će svoj odabir motiva za izložbu 'Na terenu'.

Organizirat će se i radionica 'ProPhoto Lights & Color Effects' Danijela Berkovića, na kojoj će kroz snimanje modnog editorijala polaznici naučiti kako kreativno koristiti studijsku rasvjetu na terenu.

Zainteresirani će se moći družiti i s glavnim selektorom natječaja, Williem Ostermanom, a održat će se i predavanje 'Zaštita imovinskih i moralnih autorskih prava u fotografiji' odvjetnika Valentine Vižintin i Saše Poldana.

Bit će tu i veliki nagradni Rovinj Foto Maraton na ulicama grada, predstavljanje Zavoda za fotografiju i vizualne umjetnosti iz Padove te troje finalista Rovinj Photodaysa, pregledi portfolia i prezentacije novih projekata fotoklubova.

Tradicionalna svečana dodjela nagrada najboljim fotografima održat će se u Taverni Amarin. Ulaz na sve izložbe, predavanja i zabave je slobodan.

Završna izložba otvara se prvi dan festivala, a dan kasnije na svečanoj dodjeli objavit će se dobitnik Grand Prixa, koji time osvaja i samostalnu izložbu s pripadajućom pratećom publikacijom u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt u jesenjem terminu.

 
[ 19.4.2018. ] 'Marulićevi dani'
[ 18.4.2018. ] 'Noć knjige 2018.'
[ 17.4.2018. ] Izložba o Jurju Križaniću
[ 16.4.2018. ] Edukativno-muzejska akcija na temu 'Lađe'
[ 13.4.2018. ] Izložba Pabla Picassa u Đurđevcu
[ 12.4.2018. ] Izložba o Katarini Velikoj u Klovićevim dvorima
[ 9.4.2018. ] Izložba 'Ante Topić Mimara'
[ 3.4.2018. ] Kandidatura za zaštitu proslave Svetog Tripuna
[ 29.3.2018. ] Tradicionalna procesija 'Za križen' na Hvaru
[ 27.3.2018. ] Predstava 'Elizabeta austrijska-Sissi'
[ 23.3.2018. ] Izložba Emanuela Vidovića u Zagrebu
[ 21.3.2018. ] Izložba Emanuela Vidovića u Umjetničkom paviljonu
[ 20.3.2018. ] Knjiga 'Gospin pjesnik i glazbenik'
[ 19.3.2018. ] Knjiga „Javni kultovi ikona u Dalmaciji“
[ 19.3.2018. ] 200. godišnjice rođenja Petra Preradovića
[ 15.3.2018. ] 27. svečanosti Pasionske baštine
[ 13.3.2018. ] 14. Dani kršćanske kulture
[ 12.3.2018. ] Predstava 'Kradljivica ključeva' u Osijeku
[ 8.3.2018. ] Virtualni katalog 'Sjećanja na 20. st.'
[ 7.3.2018. ] 70. obljetnica zbora Ivan Goran Kovačić
 
 
Sv. Leon IX.
Car Henrik III. odredio ga je za papu, ali je on rekao da će to prihvatiti ako ga kler i narod u Rimu jednoglasno izaberu.
Detaljan pregled članka
 
Objed s Isusom
Autor: p. Arkadiusz Krasicki
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete