Naslovna stranica Sri, 21.3.2018.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Odabrane skladbe za Uskrs fest 2018.
Odabrane skladbe za Uskrs fest 2018.
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Vijesti općenito: Domaće Arhiva članaka
 
Premijer Plenković najavio prve reforme
[ 10.3.2018. ]

Prve strukturne reforme koje će Vlada ove godine pokrenuti bit će vezane uz rješavanje pitanja plaća u državnom sektoru i prijedlog mirovinske reforme, izjavio je premijer Andrej Plenković. Vlada će u idućem razdoblju posebnu pozornost posvetiti investicijama, strukturnim reformama i odgovornoj fiskalnoj politici, poručio je premijer u razgovoru za Dnevnik Nove TV te ponovio da će 2018. biti godina reformi.

Komentirajući kritike iz Europske komisije, odbacio je neka od tumačenja o Hrvatskoj kao najgoroj ekonomiji u Europi i poručio da je Hrvatska u okolnostima u kojima se nalazila 2017. godine, bila uspješna, te su postavljeni zdravi temelji za reforme koje će se provesti ove godine.

Podsjetio je pritom kako je protekla godina bila puna izazova, da je spriječen kolaps hrvatske ekonomije nakon krize u Agrokoru, a izašli smo, istaknuo je, iz procedure prekomjernog deficita, ubrzano je smanjenje javnog duga, ostvaren proračunski suficit, porast zaposlenosti, smanjenje nezaposlenosti, uz najbolju turističku sezonu i gospodarski rast.

Premijer je dodao kako je sa svim resorima u Vladi analizirao cijeli dokument Europske komisije te ocijenio da je ono 'dobro i poticajno za Hrvatsku'.

'Nemojmo se loviti za nijanse ovoga izvješća ili optiku kako se to izvješće percipira. Hrvatska je u 2017. godini, u okolnosti kakve su bile, bila uspješna. Podigli smo plaću ljudima, napravili velike iskorake u fiskalnoj disciplini, bili smo vrlo odgovorni s te strane, a riješili neke obveze koje su dugi niz godina bile pred nama', rekao je Plenković.

'Izgledi kreditnog rejtinga dignuti su i pozitivni. Samo smo na jednu stepenicu ispod investicijskog kreditnog rejtinga', istaknuo je.

Nakon što mu je novi izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško podnio izvješće o konzultacijama sa svim zainteresiranim stranama u Agrokoru, koji su održani u Zadru, Plenković je ustvrdio da su dojmovi pozitivni gledano s aspekta hrvatskih dobavljača i gospodarstva.

'Oni djeluju zadovoljni, mislim da će se postići rješenje u kojemu ne samo da je već sada isplaćeno 490 milijuna eura staroga i graničnog duga, 2,1 milijardi je iz Agrokora išlo prema dobavljačima, redovito se plaća sve što je novo u poslovanju, a još će prema nekim naznakama imati osiguranu ekonomsku budućnost kvalitetnim poslovanjem budućeg Agrokora', rekao je te dodao kako je 'to ono zašto je bilo najbitnije da dođe do angažmana i sprečavanja negativnih posljedica'.

Premijer je, na novinarski upit, komentirao i kritike predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović na račun Vlade, rekavši kako vjeruje da 'u svojim komentarima i opservacijama (Grabar-Kitarović) nastoji poslati poruke o tome da se kao predsjednica države brine za skladno funkcioniranje vlasti i sugerira što bi po njenom sudu bilo važno'.

No nije odgovorio je li HDZ, na čijem je on čelu, spreman ponovno ju poduprijeti u eventualnoj kandidaturi za još jedan predsjednički mandat istaknuvši da od nje još uvijek nije decidirano i otvoreno čuo želi li se ponovno kandidirati.

Upitan pak za Istanbulsku konvenciju, istaknuo je uvjerenost da će ona biti ratificirana u Saboru. 'Naći ćemo određene formulacije koje će otkloniti bilo kakve dileme onih koji se trenutno protive ratifikaciji Konvencije', poručio je.
(HKR/Hina)

 
[ 21.3.2018. ] Šeks na ponovljenom suđenju negirao crne fondove
[ 21.3.2018. ] Opada i vodostaj Like
[ 21.3.2018. ] Koalicijski partneri podržali konvenciju
[ 21.3.2018. ] Vodostaji na sisačkom području u opadanju
[ 21.3.2018. ] Predsjedništvo HDZ-a 'za' ratifikaciju konvencije
[ 20.3.2018. ] Komemoracija za generala Stipetića u MORH-u
[ 20.3.2018. ] Oporba predala zahtjev za opoziv ministrice Dalić
[ 20.3.2018. ] Konvencija na Vladi ovaj tjedan?
[ 20.3.2018. ] Vodostaji stagniraju
[ 19.3.2018. ] Plenković o Obuljenu: Nije nepotizam
[ 19.3.2018. ] Plenković u Jasenovcu: Sve službe su angažirane
[ 19.3.2018. ] Rekordni vodostaj Save kod Jasenovca
[ 19.3.2018. ] Borba protiv nabujalih rijeka diljem zemlje
[ 18.3.2018. ] Vodostaji i dalje rastu
[ 17.3.2018. ] Prosvjedovali radnici HT-a
[ 17.3.2018. ] Plenković: nema potrebe za referendumom o IK
[ 17.3.2018. ] HGSS pripravan na poplavljenim područjima
[ 16.3.2018. ] MVPEI: Slovenija nema temelja za tužbu
[ 16.3.2018. ] Klizište i kod Petrinje, ugroženo desetak kuća
[ 16.3.2018. ] Hrvatska vojska pomaže u obrani od poplava
 
 
Sveti Serapion Thumujski
Uz ovoga sveca, koji je zajedno sa sv. Atanazijem na Nicejskom saboru zagovarao istinu o Kristovu božanstvu, danas slavimo i sv. Nikolu Fluea, zaštitnika Švicarske.
Detaljan pregled članka
 
Pilat i Kajfa
Autor: fra Ivan Bradarić
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete