Naslovna stranica Ned, 19.11.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
GULAŠ OD SRCA U BUNDEVI
[ 26.10.2017. ]

Potrebno je:
1 bundeva promjera 20 cm
1,5 kg svinjskih srca
4 glavice luka
3 češnja češnjaka
2 žlice masti
1 žličica crvene mljevene paprike
2 dl crnog vina
1 ljuti feferon
1 žlica glatkog brašna
1 žlica koncentrata rajčice
Lovorov list
Sol
Papar
Stabljika lista celera
1 žlica glatkog brašna

Priprema:
Bundevi izrežemo poklopac i žlicom očistimo od koštica. Tako pripremljenu bundevu stavimo u pećnicu na 150* C oko pola sata.
Luk očistimo i narežemo na ploške kao i stabljiku celera. Srca izrežemo na tanje trakice. U posudi ugrijemo masnoću i prepržimo narezan luk, stabljiku celera, dodamo češnjak i crvenu mljevenu papriku i narezana srca, začinimo po želji. Uz miješanje pirjamo dok ne ispari tekućina.
Podlijemo vinom i poklopimo. Pirjamo dok ne omekšaju. Tada u malo vode razmutimo brašno i koncetrat rajčice. Umiješamo u gulaš i prokuhamo. Gotov gulaš ulijemo u bundevu i zapečemo na 160* C još pola sata. Uz gulaš poslužimo rižu. A uz gulaš poslužimo vino sorte cabarne sauvignon.

 
[ 7.11.2017. ] BBQ Rebrica sa UMAKOM
[ 2.11.2017. ] ZAPEČENO KISELO ZELJE
[ 26.10.2017. ] GULAŠ OD SRCA U BUNDEVI
[ 19.10.2017. ] PAPRIKAŠ OD DIVLJEG ZECA
[ 12.10.2017. ] TURŠIJA
[ 5.10.2017. ] GULAŠ OD GLJIVA
[ 14.6.2017. ] ŠIŠKRILNI
[ 8.6.2017. ] BIJELA SALATA
[ 1.6.2017. ] ĆEVAPI
[ 25.5.2017. ] TORTA OD LAVANDE
[ 18.5.2017. ] NJOKI SA KOZICAMA I TIKVICAMA
[ 11.5.2017. ] GNIJEZDA S JAJEM
[ 4.5.2017. ] OREHNJAČA
[ 27.4.2017. ] RUŽICE SA ORASIMA
[ 20.4.2017. ] PIVSKI TRGANCI U PIVSKOJ PJENI
[ 11.4.2017. ] ROLADA SA MLADOM KOPRIVOM I MRKVOM
[ 6.4.2017. ] TORTA OD NARANČE I BAJAMA
[ 30.3.2017. ] HOBOTNICA NA TOĆ
[ 23.3.2017. ] ŠURLICE SA PESTOM OD ŠPAROGA
[ 15.3.2017. ] RIŽOTO OD MASLAČKA
 
 
Sveta Janja Asiška
Uz sestru sv. Klare, Janju Asišku, Crkva se danas spominje i svete Matilde von Hackenborn, koja je promicala pobožnost Srcu Isusovu.
Detaljan pregled članka
 
Priča o slobodi
Iz pera vjeroučiteljice Natalije Lidije Kivač
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete