Naslovna stranica Ned, 19.11.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
OREHNJAČA
[ 4.5.2017. ]

Potrebno je:
za tijesto:
600 g brašna
1 svježi kvasac
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
1 ½ žlica masti
4 žumanjka
Mlijeko
Malo soli
Korica limuna
2 žlice ruma

Nadjev:
500 g mljevenih oraha
4 bjelanjka
2 dl mlijeka
5 žlica šećera
50 g grožđica
3 žlice ruma
1 vanilin šećer
2 žutanjka za premazivanje
Šećer u prahu za posipanje

Priprema:
U posudu prosijemo brašno, a mlijeko ugrijemo. U malo mlakog mlijeka dodamo umrvljen kvasac i malo šećera. Kada se uzdigne uspemo u brašno te dodamo sve ostale sastojke. Uz dodavanje mlakog mlijeka umijesimo tijesto. Prekrijemo krpom i pustimo da se uzdigne. Grožđice prelijemo sa rumom i pustimo da odstoje.
Dok se tijesto uzdiže izmiješamo orahe sa šećerom, vanilin šećerom i prelijemo sa kipućim mlijekom, dodamo natopljene grožđice. Kada se nadjev ohladi istučemo snijeg od bjelanjaka i lagano umiješamo u orahe.
Tijesto kada se uzdigne podijelimo na dva djela, premijesimo i pustimo da se ponovo uzdiže.
Tijesto razvaljamo na pola centimetra i premažemo polovicom nadjeva, zarolamo i položimo u protvan koji smo premazali s mašću.
Ponovimo i drugim djelom tijesta i nadjeva. Sve premažemo otopljenom mašću i pustimo da se uzdiže.
Uzdignut kolač premažemo žutanjkom i pečemo na 165* C oko 40 minuta. Pečeni kolač premažemo sa mlijekom u koje smo otopili malo šećera. Prekrijemo i pustimo da se ohladi. Narežemo i posipamo šećerom u prahu. Uz kolač preporučam čašicu prošeka.

 
[ 7.11.2017. ] BBQ Rebrica sa UMAKOM
[ 2.11.2017. ] ZAPEČENO KISELO ZELJE
[ 26.10.2017. ] GULAŠ OD SRCA U BUNDEVI
[ 19.10.2017. ] PAPRIKAŠ OD DIVLJEG ZECA
[ 12.10.2017. ] TURŠIJA
[ 5.10.2017. ] GULAŠ OD GLJIVA
[ 14.6.2017. ] ŠIŠKRILNI
[ 8.6.2017. ] BIJELA SALATA
[ 1.6.2017. ] ĆEVAPI
[ 25.5.2017. ] TORTA OD LAVANDE
[ 18.5.2017. ] NJOKI SA KOZICAMA I TIKVICAMA
[ 11.5.2017. ] GNIJEZDA S JAJEM
[ 4.5.2017. ] OREHNJAČA
[ 27.4.2017. ] RUŽICE SA ORASIMA
[ 20.4.2017. ] PIVSKI TRGANCI U PIVSKOJ PJENI
[ 11.4.2017. ] ROLADA SA MLADOM KOPRIVOM I MRKVOM
[ 6.4.2017. ] TORTA OD NARANČE I BAJAMA
[ 30.3.2017. ] HOBOTNICA NA TOĆ
[ 23.3.2017. ] ŠURLICE SA PESTOM OD ŠPAROGA
[ 15.3.2017. ] RIŽOTO OD MASLAČKA
 
 
Sveta Janja Asiška
Uz sestru sv. Klare, Janju Asišku, Crkva se danas spominje i svete Matilde von Hackenborn, koja je promicala pobožnost Srcu Isusovu.
Detaljan pregled članka
 
Priča o slobodi
Iz pera vjeroučiteljice Natalije Lidije Kivač
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete