Naslovna stranica Sri, 13.12.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
ŠTRUKLI OD KISELOG ZELJA
[ 23.2.2017. ]

Potrebno je za tijesto:
500 g brašna
Sol
1 žlica masti
Mlaka voda

Za nadjev:
700 g rezanog kiselog zelja
1 žlica masti
3 krumpira
Mljeveni papar
Ulje po potrebi

Priprema:
Krumpir operemo, skuhamo te ohlađeni ogulimo i naribamo. Na zagrijanoj masti prepržimo kiselo zelje dok ne ispari tekućina i ne dobije malo boje i začinimo paprom i pustimo da se ohladi
Tijesto:
U brašno dodamo sol, mast i po potrebi mlaku vodu i umijesimo vučeno tijesto. Mijesimo tako dugo dok se ne počne odvajati od ruke i posude. Tijesto podijelimo na dva djela, oblikujemo i premažemo s malo ulja. Pustimo da se odmara pola sata. Preko stola prekrijemo platno, pospemo s malo brašna te razvučemo tijesto što tanje. Dok se tijesto prosuši u zelje dodamo naribani kuhani krumpir i izmiješamo. Na kraj tijesta stavimo nadjev, poprskamo uljem i zarolamo. Režemo prema duljini pleha. Postupak ponovimo i sa drugim tijestom. Prije pečenja premažemo otopljenom mašću i pečemo na 200* C oko dvadeset minuta. Pečene narežemo i poslužimo. Uz štrukle preporučam vino sorte zeleni silvanac.

 
[ 7.11.2017. ] BBQ Rebrica sa UMAKOM
[ 2.11.2017. ] ZAPEČENO KISELO ZELJE
[ 26.10.2017. ] GULAŠ OD SRCA U BUNDEVI
[ 19.10.2017. ] PAPRIKAŠ OD DIVLJEG ZECA
[ 12.10.2017. ] TURŠIJA
[ 5.10.2017. ] GULAŠ OD GLJIVA
[ 14.6.2017. ] ŠIŠKRILNI
[ 8.6.2017. ] BIJELA SALATA
[ 1.6.2017. ] ĆEVAPI
[ 25.5.2017. ] TORTA OD LAVANDE
[ 18.5.2017. ] NJOKI SA KOZICAMA I TIKVICAMA
[ 11.5.2017. ] GNIJEZDA S JAJEM
[ 4.5.2017. ] OREHNJAČA
[ 27.4.2017. ] RUŽICE SA ORASIMA
[ 20.4.2017. ] PIVSKI TRGANCI U PIVSKOJ PJENI
[ 11.4.2017. ] ROLADA SA MLADOM KOPRIVOM I MRKVOM
[ 6.4.2017. ] TORTA OD NARANČE I BAJAMA
[ 30.3.2017. ] HOBOTNICA NA TOĆ
[ 23.3.2017. ] ŠURLICE SA PESTOM OD ŠPAROGA
[ 15.3.2017. ] RIŽOTO OD MASLAČKA
 
 
Sveta Lucija
Vjernici je zazivaju kao pomoćnicu kod bolesti očiju. U nas se osobito štuje u Dubrovniku.
Detaljan pregled članka
 
Očekujući rođenje Gospodinovo - Zaharija
Autor: don Ante Mateljan
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete