Naslovna stranica Sub, 18.11.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
GUSKA NA NAČIN BAKE ANE
[ 10.11.2016. ]

Potrebno je:

1 guska
1 mrkva
1 glavica luka
Sol
Papar mljeveni
1,5 kg masti
1 l crnog vina
2 dl bijelog vina
Klinčići
1 žlica meda

Priprema:
Gusku očistimo, operemo i dobro ocijedimo. Narežemo na komade i začinimo solju, posložimo u posudu te narežemo povrće na veće komade i prelijemo bijelim vinom te prekrijemo i ostavimo preko noći. Prije pripreme meso izvadimo dobro ocijedimo i posušimo ubrusom ili bijelom krpom. Dobro posušeno meso posložimo u rajnglu, i zalijemo otopljenom mašću.
Možemo staviti u ugrijanu pećnicu na 100* C i peći tri sata.
Komade mesa izvadimo iz masti, dobro ocijedimo te poslažemo u pleh u koji smo stavili papir za pečenje, premažemo medom i zapečemo na 200* C oko petnaest minuta da se kožica zarumeni.

Dok se meso peće...
Povrće iz marinade kratko pirjamo na malo masnoće, zalijemo crnim vinom i lagano kuhamo dok se umak ne reducira, povrće protisnemo ili štapnim mikserom usitnimo. Ovako pripremljenu gusku prelijemo umakom i poslužimo uz pirjano crveno zelje, heljdu ili mlince. I naravno mlado vino.

 
[ 7.11.2017. ] BBQ Rebrica sa UMAKOM
[ 2.11.2017. ] ZAPEČENO KISELO ZELJE
[ 26.10.2017. ] GULAŠ OD SRCA U BUNDEVI
[ 19.10.2017. ] PAPRIKAŠ OD DIVLJEG ZECA
[ 12.10.2017. ] TURŠIJA
[ 5.10.2017. ] GULAŠ OD GLJIVA
[ 14.6.2017. ] ŠIŠKRILNI
[ 8.6.2017. ] BIJELA SALATA
[ 1.6.2017. ] ĆEVAPI
[ 25.5.2017. ] TORTA OD LAVANDE
[ 18.5.2017. ] NJOKI SA KOZICAMA I TIKVICAMA
[ 11.5.2017. ] GNIJEZDA S JAJEM
[ 4.5.2017. ] OREHNJAČA
[ 27.4.2017. ] RUŽICE SA ORASIMA
[ 20.4.2017. ] PIVSKI TRGANCI U PIVSKOJ PJENI
[ 11.4.2017. ] ROLADA SA MLADOM KOPRIVOM I MRKVOM
[ 6.4.2017. ] TORTA OD NARANČE I BAJAMA
[ 30.3.2017. ] HOBOTNICA NA TOĆ
[ 23.3.2017. ] ŠURLICE SA PESTOM OD ŠPAROGA
[ 15.3.2017. ] RIŽOTO OD MASLAČKA
 
 
Posveta bazilika sv. Petra i Pavla
Velebne rimske bazilike dao je sagraditi car Konstantin.
Detaljan pregled članka
 
Priča Siniše Glavaševića o zagrljaju
Iz pera vjeroučiteljice Natalije Lidije Kivač
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete