Naslovna stranica Čet, 23.2.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
DominkS iz Žepča, pobjednik Uskrs festa 2016.
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
GUSKA NA NAČIN BAKE ANE
[ 10.11.2016. ]

Potrebno je:

1 guska
1 mrkva
1 glavica luka
Sol
Papar mljeveni
1,5 kg masti
1 l crnog vina
2 dl bijelog vina
Klinčići
1 žlica meda

Priprema:
Gusku očistimo, operemo i dobro ocijedimo. Narežemo na komade i začinimo solju, posložimo u posudu te narežemo povrće na veće komade i prelijemo bijelim vinom te prekrijemo i ostavimo preko noći. Prije pripreme meso izvadimo dobro ocijedimo i posušimo ubrusom ili bijelom krpom. Dobro posušeno meso posložimo u rajnglu, i zalijemo otopljenom mašću.
Možemo staviti u ugrijanu pećnicu na 100* C i peći tri sata.
Komade mesa izvadimo iz masti, dobro ocijedimo te poslažemo u pleh u koji smo stavili papir za pečenje, premažemo medom i zapečemo na 200* C oko petnaest minuta da se kožica zarumeni.

Dok se meso peće...
Povrće iz marinade kratko pirjamo na malo masnoće, zalijemo crnim vinom i lagano kuhamo dok se umak ne reducira, povrće protisnemo ili štapnim mikserom usitnimo. Ovako pripremljenu gusku prelijemo umakom i poslužimo uz pirjano crveno zelje, heljdu ili mlince. I naravno mlado vino.

 
[ 23.2.2017. ] ŠTRUKLI OD KISELOG ZELJA
[ 16.2.2017. ] JANJEVAČKI ČOMLEK
[ 9.2.2017. ] KRUMPIR PUNJEN MOZGOM
[ 2.2.2017. ] PROSO S PILETINOM
[ 26.1.2017. ] ROLICE OD KISELOG KUPUSA
[ 19.1.2017. ] PIZZA
[ 12.1.2017. ] KUGLOF
[ 5.1.2017. ] BUHTLE
[ 29.12.2016. ] SVINJSKI VRAT SA ŠUNKOM I SIROM
[ 22.12.2016. ] ŠPIKANA PUREĆA PRSA
[ 16.12.2016. ] BOŽIĆNA TORTA
[ 8.12.2016. ] FIŠKALI
[ 1.12.2016. ] BIJELI KOLAČ
[ 24.11.2016. ] OKRUGLICE OD JABUKA
[ 17.11.2016. ] BRUJET
[ 10.11.2016. ] GUSKA NA NAČIN BAKE ANE
[ 3.11.2016. ] HOBOTNICA PO RIBARSKI
[ 27.10.2016. ] ROLADA OD BUĆE I KOPRIVE
[ 20.10.2016. ] JAGLE SA BAŽULJOM ( GRAHOM )
[ 13.10.2016. ] ROLICE PUNJENE PEĆENOM PAPRIKOM
 
 
Sveti Polikarp
Bio je apostolski učenik te prijatelj mnogima koji su vidjeli Krista. Sami su ga apostoli potvrdili za biskupa.
Detaljan pregled članka
 
Patnja – zašto?
Autor: prof. Tomislav Ivančić
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete