Naslovna stranica Sri, 18.1.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
DominkS iz Žepča, pobjednik Uskrs festa 2016.
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
PALAČINKE S MARELICAMA
[ 16.6.2016. ]

Sastojci za tijesto:

• 4 dl hladnog mlijeka
• 1 dl hladne vode
• 3 jaja
• 5 dag šećera
• 3 g soli
• 2 g cimeta
• 1 dl ulja
• 25 dag glatkog brašna

Sastojci za nadjev:

• 5 dl slatkog vrhnja
• 1 kg marelica
• 10 dag šećera
• 5 g gustina
• 1 limun korica i sok
• 1 naranča korica i sok
• 2 dl soka od marelice

Priprema palačinki:

Zamijesimo palačinke od svih gore navedenih sastojaka. Umutimo jaja, šećer, ulijemo mlijeko, vodu, te dodamo brašno. Sve lagano izmiješamo, zatim dodamo ulje, sol i cimet, te ostavimo da odstoji 30 minuta.
Palačinke pečemo u zagrijanoj tavi s malo ulja, s obje strane. Sve dok ima tijesta. Zatim ih svaku pojedinačno napunimo nadjevom.

Priprema nadjeva:

Marelice operemo, očistimo i izrežemo na kocke. Izribamo koricu limuna i naranče, te ocijedimo sok. Slatko vrhnje izmiksamo u čvrstu masu. Sok od marelice zagrijemo da prokuha i u njega ulijemo razmućen gustin s malo vode, miješamo žicom da kuha jednu minutu, zatim skinemo s peći i dobro ohladimo. U hladnu kremu dodamo pripremljene marelice, izmiksano slatko vrhnje, koricu i sok od limuna i naranče. Sve lagano izmiješamo da se krema sjedini. Na svaku palačinku stavimo dvije žlice nadjeva i preklopimo na trokut. Složimo na tanjur i pospemo šećerom u prahu. Poslužimo toplo.

 
[ 12.1.2017. ] KUGLOF
[ 5.1.2017. ] BUHTLE
[ 29.12.2016. ] SVINJSKI VRAT SA ŠUNKOM I SIROM
[ 22.12.2016. ] ŠPIKANA PUREĆA PRSA
[ 16.12.2016. ] BOŽIĆNA TORTA
[ 8.12.2016. ] FIŠKALI
[ 1.12.2016. ] BIJELI KOLAČ
[ 24.11.2016. ] OKRUGLICE OD JABUKA
[ 17.11.2016. ] BRUJET
[ 10.11.2016. ] GUSKA NA NAČIN BAKE ANE
[ 3.11.2016. ] HOBOTNICA PO RIBARSKI
[ 27.10.2016. ] ROLADA OD BUĆE I KOPRIVE
[ 20.10.2016. ] JAGLE SA BAŽULJOM ( GRAHOM )
[ 13.10.2016. ] ROLICE PUNJENE PEĆENOM PAPRIKOM
[ 6.10.2016. ] PITA OD JABUKA
[ 29.9.2016. ] KAŠNJAKI
[ 22.9.2016. ] PUNJENE PAPRIKE
[ 16.6.2016. ] PALAČINKE S MARELICAMA
[ 9.6.2016. ] TORTA OD JAGODA
[ 2.6.2016. ] JUNEĆI ODREZAK S MAHUNAMA
 
 
Sveta Margareta Ugarska
Uz sv. Margaretu Ugarsku Crkva danas slavi i sv. Prisku, djevicu i mučenicu iz prvih kršćanskih vremena.
Detaljan pregled članka
 
Put i stranputice
Autor: vlč. Matej Glavica
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete