Naslovna stranica Čet, 23.2.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
DominkS iz Žepča, pobjednik Uskrs festa 2016.
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
TORTA OD JAGODA
[ 9.6.2016. ]

Sastojci za biskvit:
• 6 jaja
• 15 dag šećera
• 15 dag oštrog brašna
• 2 žlice hladne vode
• 2 žlice ulja
• 1 žlica kakaa
• 1 prašak za pecivo
• 1 vanilija šećer
• 3 dl soka od jagoda
Sastojci za kremu:
• 8 dl mlijeka
• 120 g pudinga od vanilije
• 10 dag šećera
• 5 dl slatkog vrhnja
• 1 kg jagoda
Priprema biskvita:
Razdvojimo jaja, bjelanjke izmiksamo u čvrsti snijeg, lagano dodajemo šećer, vaniliju šećer, žutanjke, ulje, vodu i brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakao. Pripremljenu masu ulijemo u kalup za torte obložen papirom za pečenje. Pečemo u pećnici na 180* C 20 minuta. Pečeni biskvit ohladimo i prerežemo na tri dijela. Svaki natopimo sokom od jagoda. Pripremimo kremu i slažemo tortu.

Priprema kreme:
Puding razmutimo u 2 dl hladne vode, ulijevamo u kipuće mlijeko, miješamo žicom, te kuhamo 2 minute na laganoj vatri, k tome dodajemo šećer, izmiješamo i ohladimo. Nakon toga izmiksamo slatko vrhnje i dodamo u puding, sjedinimo masu i namažemo biskvite. Jagode očistimo, operemo i izrežemo na ploške. Na svaki namazani biskvit slažemo jagode ponovo namažemo kremom i prekrijemo biskvitom. Zatim cijelu tortu namažemo kremom i ukrasimo polovicama jagoda. Pospremimo u hladnjak do služenja.

 
[ 23.2.2017. ] ŠTRUKLI OD KISELOG ZELJA
[ 16.2.2017. ] JANJEVAČKI ČOMLEK
[ 9.2.2017. ] KRUMPIR PUNJEN MOZGOM
[ 2.2.2017. ] PROSO S PILETINOM
[ 26.1.2017. ] ROLICE OD KISELOG KUPUSA
[ 19.1.2017. ] PIZZA
[ 12.1.2017. ] KUGLOF
[ 5.1.2017. ] BUHTLE
[ 29.12.2016. ] SVINJSKI VRAT SA ŠUNKOM I SIROM
[ 22.12.2016. ] ŠPIKANA PUREĆA PRSA
[ 16.12.2016. ] BOŽIĆNA TORTA
[ 8.12.2016. ] FIŠKALI
[ 1.12.2016. ] BIJELI KOLAČ
[ 24.11.2016. ] OKRUGLICE OD JABUKA
[ 17.11.2016. ] BRUJET
[ 10.11.2016. ] GUSKA NA NAČIN BAKE ANE
[ 3.11.2016. ] HOBOTNICA PO RIBARSKI
[ 27.10.2016. ] ROLADA OD BUĆE I KOPRIVE
[ 20.10.2016. ] JAGLE SA BAŽULJOM ( GRAHOM )
[ 13.10.2016. ] ROLICE PUNJENE PEĆENOM PAPRIKOM
 
 
Sveti Polikarp
Bio je apostolski učenik te prijatelj mnogima koji su vidjeli Krista. Sami su ga apostoli potvrdili za biskupa.
Detaljan pregled članka
 
Patnja – zašto?
Autor: prof. Tomislav Ivančić
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete