Sastojci: • 1 kg junetine (od buta) • 1 kg mahuna • 10 dag crvenog luka • 15 dag mrkve • 5 dag češnjaka • 1dl ulja • 1 žlica vegete • 1 žličica soli • 1 dl bijelog vina • 1 žlica usitnjenog peršina Priprema: Mahune očistimo i prerežemo ih na pola. Mrkvu, crveni luk i češnjak izrežemo na kockice i prepržimo kratko na ulju. Na to dodamo mahune izmiješamo i prelijemo s jednom litrom vruće vode. Poklopimo i kuhamo na laganoj vatri da mahune omekšaju oko trideset minuta. Gotove mahune izmiješamo s vegetom i stavimo u vatrostalnu zdjelu namazanu s margarinom. Zatim pripremamo juneće odreske. Junetinu izrežemo na tanke odreske i omekšamo batom za meso, posolimo i prepržimo na ulju s obje strane, polijemo s malo vode i dinstamo pet minuta. Kad su gotovi složimo ih na mahune, prelijemo dobivenim umakom i bijelim vinom, pokrijemo aluminijskom folijom i stavimo u toplu pećnicu peći još pet minuta na 150* C. Prije služenja pospemo usitnjenim peršinom. Služimo vruće.