Naslovna stranica Pon, 1.5.2017.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
DominkS iz Žepča, pobjednik Uskrs festa 2016.
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
Recept tjedna Arhiva članaka
 
JUNEĆI ODREZAK S MAHUNAMA
[ 2.6.2016. ]

Sastojci:
• 1 kg junetine (od buta)
• 1 kg mahuna
• 10 dag crvenog luka
• 15 dag mrkve
• 5 dag češnjaka
• 1dl ulja
• 1 žlica vegete
• 1 žličica soli
• 1 dl bijelog vina
• 1 žlica usitnjenog peršina
Priprema:
Mahune očistimo i prerežemo ih na pola. Mrkvu, crveni luk i češnjak izrežemo na kockice i prepržimo kratko na ulju. Na to dodamo mahune izmiješamo i prelijemo s jednom litrom vruće vode. Poklopimo i kuhamo na laganoj vatri da mahune omekšaju oko trideset minuta. Gotove mahune izmiješamo s vegetom i stavimo u vatrostalnu zdjelu namazanu s margarinom. Zatim pripremamo juneće odreske.
Junetinu izrežemo na tanke odreske i omekšamo batom za meso, posolimo i prepržimo na ulju s obje strane, polijemo s malo vode i dinstamo pet minuta. Kad su gotovi složimo ih na mahune, prelijemo dobivenim umakom i bijelim vinom, pokrijemo aluminijskom folijom i stavimo u toplu pećnicu peći još pet minuta na 150* C. Prije služenja pospemo usitnjenim peršinom. Služimo vruće.

 
[ 27.4.2017. ] RUŽICE SA ORASIMA
[ 20.4.2017. ] PIVSKI TRGANCI U PIVSKOJ PJENI
[ 11.4.2017. ] ROLADA SA MLADOM KOPRIVOM I MRKVOM
[ 6.4.2017. ] TORTA OD NARANČE I BAJAMA
[ 30.3.2017. ] HOBOTNICA NA TOĆ
[ 23.3.2017. ] ŠURLICE SA PESTOM OD ŠPAROGA
[ 15.3.2017. ] RIŽOTO OD MASLAČKA
[ 9.3.2017. ] PAPULA OD GRA ( GRAHA)
[ 2.3.2017. ] DAGNJE S PORILUKOM i PAŠTOM
[ 23.2.2017. ] ŠTRUKLI OD KISELOG ZELJA
[ 16.2.2017. ] JANJEVAČKI ČOMLEK
[ 9.2.2017. ] KRUMPIR PUNJEN MOZGOM
[ 2.2.2017. ] PROSO S PILETINOM
[ 26.1.2017. ] ROLICE OD KISELOG KUPUSA
[ 19.1.2017. ] PIZZA
[ 12.1.2017. ] KUGLOF
[ 5.1.2017. ] BUHTLE
[ 29.12.2016. ] SVINJSKI VRAT SA ŠUNKOM I SIROM
[ 22.12.2016. ] ŠPIKANA PUREĆA PRSA
[ 16.12.2016. ] BOŽIĆNA TORTA
 
 
Sveti Josip Radnik
Uzor i primjer za nasljedovanje radnicima i svim ljudima skromnih životnih uvjeta.
Detaljan pregled članka
 
Sveti Venancije
Autor: don Ante Mateljan
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete