Naslovna stranica Ned, 22.4.2018.
 
Misna čitanja
Katolički kalendar
Recept tjedna
Korisni linkovi
Program uživo
Arhiv emisija
Postani prijatelj
 
Raspored programa:
 
Ponedjeljak
Utorak
Srijeda
Četvrtak
Petak
Subota
Nedjelja
 
Sacro ritam 1000
u četvrtak 19. travnja 1000-to izdanje emisije sacro ritam. Detalji uskoro!
Detaljan pregled članka
 
Kontakt:
Hrvatski Katolički Radio
Voćarska c. 106,
10000 Zagreb
tel:  (+385) 01 460 99 99
pgm: (+385) 01 460 99 88
fax: (+385) 01 460 99 77
web: www.hkr.hr
e-mail: hkr@hkr.hr
Vjerski program:
vjerski@hkr.hr
Informativni program:
info@hkr.hr
Kulturni program:
kultura@hkr.hr
Glazbena redakcija:
glazbena@hkr.hr
Dječji program:
djeca@hkr.hr
Sustav "Prijatelji":
prijatelji@hkr.hr
Voditelji:
voditelji@hkr.hr
Tehnika:
tehnika@hkr.hr
 
Za emisije koje ste propustili poslušati, a nisu dostupne na stranici arhiva emisija, upit pošaljite na e-mail: nazahtjev@hkr.hr
 
 
Vijesti iz Crkve
Jubilej KŠC-a 'Petar Barbarić'
Jubilej KŠC-a 'Petar Barbarić'
U okviru proslave 20. obljetnice katoličke odgojno-obrazovne institucije u Travniku, svečano je jučer obilježeno i dva desetljeća postojanja Katoličkoga školskog centra 'Petar Barbarić'.
[ 21.4.2018. ]
Opće vijesti
Plenković: 'Dolazak Vulina ne bilo dobro rješenje'
Plenković: 'Dolazak Vulina ne bilo dobro rješenje'
Premijer Plenković izjavio je, komentirajući mogući dolazak srpskog ministra Vulina na područje Jasenovca, da to ne bi bilo dobro rješenje zbog njegovih ranijih neprihvatljivih izjava.
[ 21.4.2018. ]
Vijesti iz kulture
Izložba Józsefa Rippl Rónaia u Modernoj galeriji
Izložba Józsefa Rippl Rónaia u Modernoj galeriji
Izložba 'József Rippl – Rónai - Prvi majstor mađarskoga modernog slikarstva' otvorena je u Modernoj galeriji u Zagrebu.
[ 20.4.2018. ]
Detaljan pregled članka Detaljan pregled članka Detaljan pregled članka
 
 
HKR preporuča
Tjedan solidarnosti Tjedan solidarnosti
Korizmena poslanica predsjednika Hrvatskog Caritasa, biskupa Josipa Mrzljaka uz „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“.
[ 14.2.2018. ]

Detaljan pregled članka
 
Preporučamo emisije

PJESMA TJEDNA svaki dan u 12:40
Pjesma tjedna po vašem izboru je "Promijeni me" koju je fra Marin Karačić izveo na prošlogodišnjem koncertu Progledaj srcem. Kao uvertiru u ovogodišnji Sudamja fest koji će se 5. svibnja održati u Splitu novi prijedlozi su 4 skladbe s prošlogodišnjeg festivala i to:
1. Aurora - Vikni Gospodine
2. Vis Dominik - Rijeke ljubavi
3. Papa Band - Novi život daješ mi
4. Veritas Aeterna - Vodi me
Za prijeloge možete gasovati lajkom na Facebook stranicama HKR-a i emisije Sacro ritam te uživo u emisiji u četvrtak od 21:45.


Školski sandučić - subota, 21.04.2018. u 11:00
Pred nama je četvrta uskrsna nedjelja, ujedno i Dan hrvatske knjige. Zato ćemo progovoriti o nedjelji Dobrog pastira. Razgovarat ćemo o čitanju s najčitateljem Bartolom Kadićem, učenikom 7. razreda OŠ Matka Laginje iz Zagreba. Potaknut ćemo nas na dobro uz pomoć akcije dobrote učenika i djelatnika OŠ Slatine. Emisiju uređuje i vodi Snješka - Snježana Kirinić Grubić.

Sutra je dan Gospodnji - subota, 21.04. u 17:30 i nedjelja, 22.04. u 06:30
Što nam danas znači Dobri Pastir i kako razumijeti govor o ovcama? Zašto Isus nije iscjelitelj, već više od toga? Što je naša najveća povlastica kao djece Božje? Čitanja 4. vazmene nedjelje tumači fra Mate Bašić. Razgovaramo i o razlogu zašto je Sveto pismo sveto, o sjećanjima na fra Bonaventuru Dudu, ali i o programima koji muškarce vode do slobode, a mlade približavaju otajstvu Euharistije. Emisiju uređuje i vodi Tanja Popec.

Zašto vjerujem? - subota, 21.04.2018. u 10:00
Je li lako otići na ispovijed, tko će se spasiti i zašto baš on vjeruje u Boga, reći će nam primarijus dr. Darko Richter, specijalist pedijatrije iz KBC-a Zagreb. Kako bi se Crkva trebala postavljati prema društvenim problemima? Kada će se u Hrvatskoj početi rađati više djece? U čemu su mu jako puno pomogli isusovci? Koliko je teško suočiti se sa smrću pacijenata, pogotovo djece, te je li ikada u životu naišao na lošeg svećenika? Urednik: Ante Novak.

Od Krista pozvani - nedjelja, 22.04.2018. u 10.00
Kako su nekada izgledale proslave Markova na Plehanu i na što se danas stavlja poseban naglasak? Koliko je važna franjevačka prisutnost na tome prostoru te do kuda se stiglo u obnovi franjevačkog kompleksa uništenog u zadnjem ratu? Kako povratnici promoviraju mir i dobro u svakodnevnom životu? - govori fra Anto Tomas. Emisiju uređuje i vodi Svjetlana Đuran.

Country glazba - nedjelja, 22.04.2018. u 17:30
Country glazba, uz šest pjesama iz top 10 Billboardove County Hot Song top liste, predstavlja album imena ¨From A Room¨ Chrisa Stampletona za kojeg je ove godine nagrađen s tri Grammy nagrade. Glazbu kršćanskog nadahnuća donosi southern gospel sastav The Talleys i to s albuma ¨Finest Hour¨. Emisiju uređuje i vodi Adrian Vinković Rangel.

Bog mojih detalja - nedjelja, 22.04.2018. u 20:30
Zajedno rastimo u prijateljstvu s Bogom i jedni uz druge. Govorimo o Bogu koji nas voli, poznaje i s kojim živimo svaki dan. Urednik i voditelj je velečasni Toni Štefan.

Govorimo o zdravlju - ponedjeljak, 23.04.2018. u 11:00
Razgovarat ćemo o tumorima glave i vrata (o uzrocima, nastanku, simptomima, otkrivanju, dijagnostici, liječenju, operativnim zahvatima, pomoći, savjetu, prevenciji, komplikacijama. Naš gost bit će doktor Ivica Lukšić, Predstojnik Klinike za kirurgiju lica, čeljusti i usta KB Dubrava u Zagrebu. Svoja pitanja možete poslati sms-om na 099 460 9988. Emisiju uređuje Snježana Kirinić Grubić.

Budimo mladi - ponedjeljak, 23.04.2018. u 20:30
Približit ćemo vam i bolje upoznati Zadarsko sveučilište kroz život, iskustvo i duhovnost mladih vjernika. BUM-ov gost je Hrvoje Njavro, studentski predstavnik Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru. Navratit ćemo i u 'Grad sv. Vlaha' te pitati mr. Marinka Šljivića: Koliko je narasla Udruga mladih Sv. Mihajla s Lapada nakon nešto više od godinu dana djelovanja? Je li sve spremno za SKAC-ovo 'M-ljetovanje' na otoku Mljetu i snalazi li se u novim ulogama i službama sveučilišnog predavača i studentskoga kapelana u Dubrovniku? Emisiju uređuju i vode: Veronika Novoselac i Ante Novak.

 
 
Sv. Kajo papa i sv. Leonid mučenik
Na današnji dan Družba Isusova slavi blagdan Blažene Djevice Marije kao kraljice i majke svoga reda.
Detaljan pregled članka
 
Triptih Božjega milosrđa
Autor: p. Arkadiusz Krasicki
Detaljan pregled članka

Na web stranicama HKR-a najčeše
čitam vijesti
preslušavam program iz Arhiva
pretražujem raspored programa
slušam program "uživo"
čitam najave emisija
tražim kontakt informacije
Pregled statistike ankete